Emma Hjort er finaledeltager fra Årets Tjener i 2021, og så arbejder hun på det imponerende Dragsholm Slot, hvor restauranten har en michelinstjerne. Slottet er også med i de eksklusive, små boutique-hotellers svar på Michelinguiden, Relais & Châteux.

Emma er udlært tjener fra Nordisk Spisehus i Aarhus. Hun har sidenhen også erhvervet sig titlen som sommelier.

Under sin elevtid på Nordisk Spisehus vandt hun den prestigefyldte konkurrence DM i Skills for tjenere i 2017 og Danmarksmesterskabet for kokkeelever i 2018 sammen med Mikkel Sørensen fra Molskroen.

Emma Hjorths bedømmelser

Cerro do Santo 2015 Reserva Douro D.O.P., Quinta do Pégo, Portugal

Bedømmelse

Smagsnoter: Let pebret note, varme krydderier, mørke, modne bær, hibiscus og tørrede markblomster.

Beskrivelse/førstehåndsindtryk: Godt intryk med fin syre, mærkbare tanniner med lettere umodne udtryk i strukturen. Meget tør i udtrykket.

Bud på druer: (Intet svar). (Rigtigt svar: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cao, Tinto Roriz, Sousao).

Kan drikkes til: Bøf med pebersauce og bagte kartofler.

Helhedsindtryk: God fredagsvin, markerede tanniner med fin syre, krydrede og pebrede noter som forenes fint i glasset.

Bud på land: Australien. (Portugal).

Samlet bedømmelse i antal drueklaser et til seks: Tre drueklaser.

Giv kort begrundelse for karakteren:  Vinen har generelt en fin struktur mellem tannin og moden frugt. Godt markeret udtryk med de let pebrede noter.

 

Emma Hjorth til højre er i fuld gang med blindsmagningen af vinØens fire vine sammen med tjener og somellier Jenschristian Christensen. De arbejder begge på Dragsholm Slot.